Wie bent u? De “winkelkoper” of “onlinebesteller”?

 

De verkoop via internet komt wel vaker in het nieuws als een fenomeen dat (aspirant)kopers doet twijfelen of ze er wel of niet goed aan doen om via het internet te kopen en niet in een reguliere winkel.. Zeker dit afgelopen jaar is het vast en zeker aan de koffietafel besproken want vaak werd door de lockdown en andere restricties ons, als klant, de mogelijkheid niet geboden om te gaan winkelen. En af en toe is het zelfs verboden de straat op te gaan indien niet noodzakelijk. Met andere woorden het onderwerp komt u zeker bekend voor.

Het is niet alleen met de manier van kopen, maar met elke handeling in ons dagelijks leven dat we voor- en nadelen afwegen, een beslissing nemen en tot daad overgaan. Een beslissing nemen is niet kiezen tussen goed en slecht of tussen mooi en lelijk. Nee, ik denk dat we beslissingen nemen om een bepaalde richting te kiezen, omdat we anders maar op de rotonde blijven rondrijden. Om eraf te komen kies je een richting. Een beslissing, een keuze en dus koopt de een via internet en de ander in de winkel.

Wij van Berlano hebben de beslissing genomen onze verkoop van meubelen en accessoires via onze website te verkopen. Net als in een fysieke winkel proberen wij onze meubels leuk te presenteren en te beschrijven en onderaan “hangt” het prijskaartje. En omdat het af en toe ook om volumineuze meubels gaat bieden wij u ook de mogelijkheid samen met ons de showroom van Eichholtz te bezoeken om een indruk te vormen vanuit een ander perspectief..

 

Showroom Eichholtz

 

Winkelklant of online koper heeft waarschijnlijk ook te maken of we al dan niet vlot met de computer omgaan, het betalingssysteem serieus nemen en of ons voorstellingsvermogen toelaat de fauteuil, kast of bank op zijn nieuwe stek te zien.
Ik moet toegeven dat ik het tijdperk van computer en pc nog net op de valreep heb meegekregen en er, naar mijn gevoel, nogal vlot mee omga. Ik ga online, bekijk de dingen, bestel en betaal een loterijbriefje, doe lustig mijn thuisbankieren en heb de brief vervangen door e-mail. Echter de jeugd van tegenwoordig, en laat ik meteen opmerken dat ik dit in de positieve zin van de uitdrukking bedoel, is al op een totaal andere manier bezig en taalt minder naar dit soort apparaten. Ze tokkelen monter op hun mobiele telefoon alsof het het enige middel van communicatie zou zijn. Ik wil het nu niet hebben over het wel of niet beleefd gebruik van het mobieltje, maar wel over het praktische gebruik. Mijn neefjes en nichtjes zie ik hun bankzaken regelen op hun mobiele telefoon maar ook spulletjes kopen en bestellen. Ik heb mijn pc nodig of toch op zijn minst een tablet om overzicht te houden. Zou het aan mijn ogen liggen? Ik kan nog goed letters ontcijferen op internet en de krant lezen ook. Nee, ik vind het gewoon te klein en zeker met meubels en foto’s wil ik iets meer dimensie hebben. Vooral fijn omdat ik de foto’s ook met twee vingers kan vergroten of verschuiven.
Gelukkig zijn we ook al minder bang van online betalingsverkeer. We weten ondertussen dat kredietkaart bedrijven de klant verzekeren van veilig betalingsverkeer en terugbetalen bij fraude en diefstal.

 

Catalogus eichholtz

 

Allen zijn we ons bewust dat online kopen een markt van formaat is geworden. Om onze online inkopen te doen kennen we allen de grote namen: Amazon van Jeff Bezos, AliExpress van Jack Ma en Ebay, Marketplace etc. Ik behoor bij die mensen die de computer-evolutie vanaf de jaren negentig deels hebben meegemaakt en voor wie online kopen geen probleem is. Maar er is ook een groep die blijft aarzelen en slechts schuchter het internet gebruikt. Maar laat ik eens teruggaan naar mijn jeugd. Hoe was vroeger het koopgedrag en wat waren mogelijkheden? Hoe ging het zo’n 25 jaar na de Tweede Wereldoorlog toen de consumptiemaatschappij op volle toeren draaide?

Ik kan me nog goed catalogi herinneren die thuis of tafel of in de lectuurbak lagen. Dat waren flinke en af en toe zware boeken, gewichtige lectuur. Tegenwoordig hebben we de z.g. koffietafelboeken. Boeken met interessante onderwerpen zoals architectuur, koken, oude treinen en noem maar op. Vaak liggen ze er als accessoire om een tintje extra sfeer en gezelligheid te brengen. Echter de koffietafelboeken van nu, waren vroeger de catalogi van verzendbedrijven zoals Wehkamp, Otto en Neckermann. Er zijn er vast nog meer geweest maar ik ploeg nu door mijn geheugen en deze drie heb ik voor mijn ogen. Lagen ze niet thuis dan lagen ze wel bij de buurvrouw of bij een familielid. Vlot en vrolijk werden de boeken met elkaar geruild of gedeeld. Het slimme bedrijf klemde genoeg bestelformulieren bij de catalogus, zodat het meer dan één klant per catalogus kon aanspreken. Het was een komen en gaan van pakjes en pakken aan de deur en heen en weer lopen naar het postkantoor voor de retourzendingen. In korte tijd werd dit een sociaal cultureel fenomeen van formaat. Het “boek” ging mee van de zitbank naar de eettafel, naar de slaapkamer tot aan het kleinste kamertje van het huis. Zoals vandaag de dag de tablet of het mobieltje.

 

online meubels kopen eichholtz

 

De tijden en ook de tijdgeest zijn veranderd, dat zullen we allen kunnen beamen. Echter, het warme water is niet opnieuw uitgevonden.Vroeger waren het modeboeken met de vrouw op de eerste plaats, want zij was de beste klant. Vandaag de dag ligt het aanbod breder dus ook het koopgedrag, al dan niet gedaan door mevrouw of mijnheer. Weg zijn de meeste gedrukte catalogi, zelfs Ikea stopt geloof ik met zijn gedrukte exemplaren, en de tijd heeft het bestelkaartje veranderd in een online berichtje om vanuit uw luie stoel uw hebbedingetje te bestellen.
Wezenlijk is er dus niet veranderd, toch?

Berlano is een jong bedrijf, dus drukwerk is er bij ons weinig te vinden. Het gaat digitaal, via de computer, de telefoon. U bestelt bij ons vanuit uw comfortabele zetel of wij brengen u een comfy fauteuil om op uw gemak verder online te bestellen. En zo niet dan maakt u een afspraak en gaan we met u naar de showroom.

Weetje: lits-jumeaux. Afhankelijk van het streekaccent klinkt als “liezjemoo” of zoiets.. Hoe kan het ook anders, het woord is typisch en totaal Frans. Letterlijk betekent het tweeling bedden en de bedoeling is dat ze tegen elkaar worden geschoven. Aangezien de meeste bedden 80cm breed zijn, wordt er meteen een breder dan gewoonlijk bed in uw slaapkamer gezet. In het Engels komt het woord misschien wat bekender voor, zeker als u al eens een kamer in het Engels moest reserveren: “twin or double” is meestal de vraag. Tja, het is maar net hoe en met wie je graag slaapt.

 

Laat een bericht achter